Gemeente Kerkrade schiet Roda te hulp: 'Anders heeft de club geen toekomst meer'

Gemeente Kerkrade schiet Roda te hulp: 'Anders heeft de club geen toekomst meer'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 18:55do 04-06-2020 om 18:55

De burgemeester en wethouders van Kerkrade willen Roda JC helpen en de stadionhuur een aantal jaar verlagen. In het voorstel staat dat de Koempelclub tot en met 2023 in plaats van 800.000 euro maar 250.000 euro huur per jaar aan de gemeente moet betalen voor het stadion.

Op 1 juli gaat de gemeenteraad van Kerkrade in beraad en als het voorstel wordt aangenomen lijkt Roda definitief gered. Dat weet het Algemeen Dagblad. Als het voorstel wordt afgewezen lijkt een faillissement onafwendbaar voor de Zuid-Limburgers. Dan trekken de nieuwe financiers van de club 'de stekker eruit' en is het definitief voorbij voor Roda. Daarnaast zou de gemeente dan met 19 miljoen euro schuld voor het stadion blijven zitten.

Door dat laatste gegeven is de kans groot dat de gemeenteraad akkoord gaat met het huidige voorstel. "De investeerders beschouwen het participeren van de gemeente in het toekomstplan als harde voorwaarde", laten burgemeester en wethouders van Kerkrade weten. "Geen akkoord betekent dat zij niet gaan investeren. Dan heeft Roda JC geen toekomst meer."

Na 2023 moet Roda de vijfenhalve ton die het de komende drie jaar niet zou moeten afdragen alsnog betalen. Dat zou in een periode van 22 jaar moeten gebeuren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws