Promes 'benadeelde' Ajax: 'Eerder nooit gebeurd, dat neem ik mezelf wel kwalijk'

Promes 'benadeelde' Ajax: 'Eerder nooit gebeurd, dat neem ik mezelf wel kwalijk'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 20:36do 04-06-2020 om 20:36

Quincy Promes neemt het zichzelf kwalijk dat hij dit seizoen vaak geblesseerd was. De Ajax-aanvaller realiseert zich dat hij op cruciale momenten in het afgelopen seizoen niet mee kon spelen, terwijl zijn team hem wel nodig had.

Tot drie keer toe raakte Promes geblesseerd, waardoor hij veel belangrijke duels van Ajax aan zich voorbij moest laten gaan. "Ik hoorde van alle kanten dat ik gemist werd en dat is ook zo", zegt de aanvaller in het seizoensoverzicht van de Amsterdammers op FOX Sports. "Ik neem het mezelf wel kwalijk dat ik dit seizoen drie blessures heb gehad. Dat heb ik bijna nooit gehad in mijn loopbaan."

In de toekomst wil de 28-jarige Ajacied die blessures voorkomen. "Het betekent dat ik mijn lichaam nog beter moet verzorgen om zulke blessures niet meer te hebben. Dan zal ik het team ook niet meer benadelen."

De blessures van Promes deden het zelfvertrouwen van de overige Ajax-spelers geen goed, geeft ploeggenoot Nicolás Tagliafico aan. "De slechte resultaten hadden al effect op het team en door dat soort gebeurtenissen (de blessures, red.) kom je in een negatieve spiraal terecht waar je moeilijk uit komt. Dat gebeurde toen ook."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws