Getergde Van Aanholt gaat viral in Engeland: 'Je mag mijn grote teen kussen'

Getergde Van Aanholt gaat viral in Engeland: 'Je mag mijn grote teen kussen'

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 08:23vr 05-06-2020 om 08:23

Patrick van Aanholt heeft vrijdagochtend de headlines gehaald in Engeland. De linksback van Crystal Palace en het Nederlands elftal maakte ruzie met opiniemaker Katie Hopkins en ging viral met zijn tweets.

Hopkins is een Engelse media-persoonlijkheid, columnist, sociaal criticus, voormalig zakenvrouw en columnist voor Britse nationale kranten. Als reactie op #blackouttuesday riep ze #whiteoutwednesday in het leven, tot grote verbazing van Van Aanholt. De 29-jarige Nederlander liet haar er niet mee wegkomen.

'Vandaag is het #whiteoutwednesday, ik post zometeen een foto van mijn achterwerk', begon Hopkins woensdag. De reactie van Van Aanholt kwam een dag later. 'Ik weet niet wie zij is, maar WOW... 2020 moet jou cancellen.'

'Beste Patrick van Aanholt, mijn naam is Katie Hopkins', reageerde ze al snel. 'Ik ben een witte conservatieve christen, je mag knielen en mijn ring kussen.' De volgende tweet van Van Aanholt ging vervolgens viral (34.000 likes): 'Beste Katie Hopkins, mijn naam is Patrick van Aanholt, ik ben een Dutch black en christen (niet dat kleur of geloof er iets mee te maken heeft). Je bent welkom op Selhurst Park om mijn grote teen te kussen. Ik zal op je wachten.'

Context
De dood van George Floyd leidt sinds vorige week tot enorme woede in de Verenigde Staten en daarbuiten. Het voorval vormt namelijk het zoveelste voorbeeld van (politie)geweld tegen zwarte Amerikanen. In het hele land kwam het tot grote demonstraties; vele verliepen vreedzaam, maar anderen ontaardden in hevige rellen. Ook in Nederland werd geprotesteerd.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws