Zaakwaarnemer van Van de Beek: 'Wordt zo'n Icardi-deal dan een richtsnoer?'

Zaakwaarnemer van Van de Beek: 'Wordt zo'n Icardi-deal dan een richtsnoer?'

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 08:36vr 05-06-2020 om 08:36

Guido Albers, zaakwaarnemer van onder meer Donny van de Beek, weet nog niet hoe de transfermarkt zich gaat ontbolsteren gedurende de coronacrisis. Hij verwacht dat clubs in elk geval niets aan hun vraagprijzen gaan veranderen.

Albers ziet dat als een 'uitgangspunt'. "Waar het vervolgens in de praktijk op uitdraait, weet nog niemand", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Je kunt denken: transfersommen zullen sowieso veel lager uitvallen, ook voor goede Nederlandse profs."

"Maar deze week werd duidelijk dat Mauro Icardi toch nog steeds voor 50 miljoen euro van Inter naar Paris Saint-Germain gaat. Wordt zo'n deal dan een richtsnoer? Ik ken ook zo al vijf spelers van wie de marktwaarde 30 procent lager is dan wat er nu op hen wordt geboden."

Pastoor
Het afgebroken Eredivisie-seizoen werkt mogelijk niet in het voordeel van spelers die een transfer willen maken. Hun laatste wedstrijd dateert immers van begin maart. Alex Pastoor, trainer van het Oostenrijkse SRC Altach, denkt er het zijne van. "De categorie Donny van de Beek zal er nog wel mee wegkomen, maandenlang niet spelen. Maar voor de lagen daaronder biedt de markt zeker alternatieven. En helemaal nú."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws