'Wellenreuther verrast en maakt overstap van Willem II naar Anderlecht'

'Wellenreuther verrast en maakt overstap van Willem II naar Anderlecht'

05-06-2020 09:26 Laatste update: 10:03
40

Timon Wellenreuther vervolgt zijn carrière in België. Anderlecht neemt de Duitse doelman over van Willem II, aldus het Brabants Dagblad en Het Laatste Nieuws.

Wellenreuther (24) bereikte donderdagavond een akkoord met Anderlecht, dat Bundesliga-club Union Berlin aftroeft. Volgens het Brabants Dagblad zijn vrijdagochtend de laatste puntjes op de i gezet. Wellenreuther wordt vermoedelijk op korte termijn gepresenteerd in Brussel.

Wellenreuther stond de laatste drie seizoenen onder de lat bij Willem II. De oud-doelman van Schalke 04 en Real Mallorca kon na een ijzersterk seizoen bijtekenen in Tilburg, maar besloot zijn transfervrije status te verzilveren. Omdat zaakwaarnemer Bektas Demirtas verzuimde zijn aflopende contract op te zeggen, houdt Willem II tóch een transfersom over aan het vertrek van Wellenreuther.

Anderlecht had een nieuwe doelman nodig, omdat Frank Boeckx keeperstrainer wordt, Davy Roef naar KAA Gent vertrekt, Thomas Didillon moet vertrekken en Hendrik Van Crombrugge wordt begeerd door tal van clubs, waaronder - naar verluidt - PSV.