Ajax beloont Van der Gaag: Mitchell doet het heel erg goed

Ajax beloont Van der Gaag: "Mitchell doet het heel erg goed"

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 12:14vr 05-06-2020 om 12:14

Laatste update: vrijdag 5 juni 2020 om 12:32vr 05-06-2020 om 12:32

Mooi nieuws voor Mitchell van der Gaag: Ajax heeft zijn contract met twee seizoenen verlengd. Van der Gaag werd vorig jaar zomer aangesteld als hoofdtrainer van Jong Ajax en ligt nu vast tot 2023.

Ajax is tevreden en legt Van der Gaag twee seizoenen extra vast. Dat is niet voor niets, zegt directeur spelersbeleid Marc Overmars. "Mitchell doet het heel erg goed, vandaar dit nieuwe en langere contract. Hij is talentvol en ook ervaren. Een hoofdtrainer van Jong Ajax moet oog hebben voor de verdere ontwikkeling en doorstroming van jeugdspelers richting ons eerste elftal."

"Maar hij is ook afhankelijk van het eerste elftal. Daarnaast wil Jong Ajax goed presteren in de Keuken Kampioen Divisie", vervolgt Overmars. "Mitchell heeft afgelopen seizoen laten zien dat hij met al die zaken erg goed om kan gaan. Dit nieuwe contract heeft hij verdiend, wij zijn erg tevreden over hem."

"Ik ben blij met mijn nieuwe contract en het vertrouwen dat Ajax daarmee in mij uitspreekt, zeker in deze periode", zegt Van der Gaag. "Helaas heb ik mijn 1e seizoen bij Ajax als gevolg van het coronavirus niet af kunnen maken. Maar ondanks dat heb ik in de ontwikkeling van de spelers en de resultaten die we boekten veel aanknopingspunten gezien voor volgend seizoen. Ik kijk ernaar uit de draad weer op te pakken met het team, en zo veel mogelijk spelers verder klaar te stomen voor het eerste elftal."

De 48-jarige Van der Gaag was in Nederland actief bij FC Eindhoven, Excelsior en NAC Breda. In Portugal stond hij aan het roer bij Marítimo Funchal en Belenenses. Verder stond Van der Gaag kort onder contract bij het Cypriotische Ermis Aradippou.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Van der Gaag is de ideale opvolger van Ten Hag

(874 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws