Bundesliga-MVP Sancho woedend na opgelegde 'kappersboete': 'Absolute joke!'

Bundesliga-MVP Sancho woedend na opgelegde 'kappersboete': 'Absolute joke!'

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 18:23vr 05-06-2020 om 18:23

Laatste update: vrijdag 5 juni 2020 om 21:20vr 05-06-2020 om 21:20

Jadon Sancho heeft uitgehaald naar de Deutsche Fußball Liga, naar aanleiding van de geldboete die hij opgelegd heeft gekregen. De MVP van de Bundesliga kwam deze week in opspraak vanwege een knipbeurt, waarvan foto's op social media rondgingen.

Sancho en zijn Borussia Dortmund-ploeggenoten Axel Witsel, Thorgan Hazard, Raphaël Guerreiro, Manuel Akanji en Dan-Axel Zagadou lieten Winnie Nana Karkari, bijgenaamd Fresh Prince The Barber, overkomen. Op foto's was echter te zien dat de kapper én de profvoetballers geen mondkapjes droegen: dit is in strijd met de huidige hygiënewetgeving in Duitsland.

De Deutsche Fußball Liga heeft vrijdag aangegeven dat dit niet door de beugel kon: Sancho en Akanji dienen een geldboete te betalen. De twintigjarige Engelsman is het hier niet bepaald mee eens en heeft via Twitter zijn frustraties geventileerd: Sancho noemt de DFL een 'absolute joke'. Even later verwijderde hij de tweet weer.

Sancho heeft de laatste weken al vaker voor ophef gezorgd: tijdens de lockdown in Duitsland was hij ook afgereisd naar zijn geboorteland, terwijl dit tegen de regels was én zijn werkgever hier niet van op de hoogte was, onthulde BILD. Tijdens de wedstrijden na de Bundesliga-hervatting moest hij het doen met een reserverol, maar na het geblesseerd wegvallen van Erling Braut Haaland heeft hij zijn plekje terug. Sancho is bezig aan een topseizoen en was goed voor zeventien goals én zeventien assists in competitieverband.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws