'Zonder mezelf groot te willen maken, ik had Van Bommel wegwijs kunnen maken'

'Zonder mezelf groot te willen maken, ik had Van Bommel wegwijs kunnen maken'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 07:51za 06-06-2020 om 07:51

Laatste update: zaterdag 6 juni 2020 om 09:28za 06-06-2020 om 09:28

Ruud Brood is van mening dat hij van waarde had kunnen zijn voor Mark van Bommel bij PSV. De opvolger van Phillip Cocu had echter geen plaats voor de 57-jarige assistent.

"Ik vond het vooral heel erg jammer", blikt Brood terug in het Eindhovens Dagblad. "Juist omdat het zo lekker ging met de club. Tegelijkertijd had ik begrip voor de keuzes van Mark. Dat vertel ik niet om de lieve vrede te bewaren. Zo werkt het nu eenmaal in het voetbal, als een trainer zijn eigen staf kan samenstellen."

"Zonder mezelf te groot te willen maken, denk ik wel dat ik Mark goed wegwijs had kunnen maken in het trainersvak", vervolgt Brood, die denkt dat hij Van Bommel tegengas had kunnen bieden. "Je hebt enkele onafhankelijk denkende mensen om je heen nodig. Sterke karakters, die het beste met jou en de club voor hebben en toch nooit aan je stoelpoten zagen."

Brood had nooit de behoefte 'om een lange neus naar Van Bommel te maken' en vindt hem een prima vent. "Onder meer omdat ik na mijn eigen ontslag bij NAC in december een net appje van hem kreeg. Dat vond ik bijzonder en menselijk tegelijk. Zelf was hij kort daarvoor bij PSV weggestuurd."

Voor een terugkeer bij PSV lijkt Brood open te staan. De coach wil weer aan de slag. "Ik ben geen type dat PSV dan even belt. In Eindhoven kunnen ze zelf ook goed inschatten of ik in een nieuwe constellatie van waarde kan zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws