De Ligt: 'Hij is de Italiaanse variant op het Nederlandse totaalvoetbal'

De Ligt: 'Hij is de Italiaanse variant op het Nederlandse totaalvoetbal'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 12:12za 06-06-2020 om 12:12

Laatste update: zaterdag 6 juni 2020 om 12:40za 06-06-2020 om 12:40

Matthijs de Ligt is vanzelfsprekend onder de indruk van Cristiano Ronaldo, maar twee andere spelers van Juventus verrasten hem misschien nog wel meer. De Nederlandse verdediger prijst Paulo Dybala en Rodrigo Betancur.

"Het niveau is heel hoog", reageert De Ligt op de vraag van Tuttosport wie de beste speler is van Juventus. "Natuurlijk heb je Ronaldo, maar hem ga ik niet noemen, want iedereen kent Cristiano en weet waartoe hij in staat is. Dus ik ga voor twee andere spelers die mij opvielen. De eerste is Dybala, die echt een fantastische techniek heeft."

"Die ander, en dit klinkt misschien gek voor sommigen, is Rodrigo Betancur", vervolgt De Ligt over de Uruguayaanse middenvelder. "Ook een speler met een buitengewone techniek. Ik denk dat hij wordt onderschat. Hij is een geweldige speler en gaat een grote toekomst tegemoet."

De oud-Ajacied is ook lovend over trainer Maurizio Sarri. "Hij is een tacticus. Hij heeft een scherp oog voor details en heeft een heel specifiek idee over voetbal. Hij wil van achteruit opbouwen en technisch voetbal spelen, een beetje zoals ik gewend was bij Ajax."

"Je kunt eigenlijk wel zeggen dat hij heel 'Nederlands' is, al zit de Italiaanse spirit er sterk in. Hij is de Italiaanse variant op het Nederlandse totaalvoetbal", besluit De Ligt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws