'Firpo moet transfersom Martínez drukken: Barça denkt aan Tagliafico en Angeliño'

'Firpo moet transfersom Martínez drukken: Barça denkt aan Tagliafico en Angeliño'

06-06-2020 12:34
55

Nicolás Tagliafico en Angeliño staan beiden op het schaduwlijstje van FC Barcelona mocht Junior Firpo vertrekken. Dat meldt El Mundo Deportivo. De Spaans Dominicaanse verdediger is de nieuwste naam die valt als mogelijk ruilmiddel voor Lautaro Martínez.

Barça zoekt nog altijd naar mogelijkheden om de transfersom voor de Argentijnse spits te drukken. Internazionale wil op zijn beurt een linksback aantrekken, maar kwam er met Chelsea niet uit over Marcos Alonso of Emerson Palmieri. Daardoor is nu Firpo in beeld in Milaan. Trainer Antonio Conte zou van mening zijn dat hij goed past in zijn 3-5-2 systeem.

De Catalanen betaalden vorige zomer achttien miljoen aan Real Betis, maar Firpo kon op de momenten dat hij Jordi Alba moest vervangen niet overtuigen. Door zijn jonge leeftijd wordt zijn huidige transferwaarde desondanks op veertig miljoen euro geschat. Daarmee zou Barça al flink op weg zijn om te voldoen aan de 111 miljoen euro, die Martínez moet opbrengen.

Mocht Firpo daadwerkelijk vertrekken, dan wil de Spaanse titelhouder een nieuwe linksback aantrekken. Barcelona is onder de indruk van Tagliafico, schrijft MD. De Ajacied heeft een prijskaartje van 25 miljoen. Ook Angeliño, die door Manchester City is verhuurd aan RB Leipzig, is in beeld. De oud-PSV'er moet dertig miljoen euro opleveren.

Raphaël Guerreiro van Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain-back Juan Bernat en de Ecuadoriaan Pervis Estupiñán van Watford zijn de andere namen op de shortlist. Layvin Kurzawa is ondanks zijn aflopende contract bij Paris Saint-Germain geen optie meer.