'Toekomstig topkeeper Wellenreuther zal als vervanger Van Crombrugge zijn gehaald'

'Toekomstig topkeeper Wellenreuther zal als vervanger Van Crombrugge zijn gehaald'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 13:55za 06-06-2020 om 13:55

Laatste update: zaterdag 6 juni 2020 om 14:26za 06-06-2020 om 14:26

Youri Mulder denkt niet dat Timon Wellenreuther als tweede doelman naar Anderlecht is gehaald. De oud-international verwacht dat de 24-jarige Duitser, die overkomt van Willem II, de opvolger moet worden van Hendrik Van Crombrugge.

"Wellenreuther heeft een goed seizoen doorgemaakt bij Willem II, dat leuk en attractief voetbal speelt", vertelt Mulder aan Sporza. "Hij is het gewend om met grote ruimtes voor zich te spelen. Daar is hij goed in. Hij is een keeper die op de Duitse leest geschoeid is. Op zijn lijn is hij echt goed. Hij had het even moeilijk in het begin van zijn carrière, maar hij is uitgegroeid tot een rustige keeper. Ik vind het een goeie keuze voor Anderlecht."

Volgens Mulder is Wellenreuther de beoogde eerste doelman in Brussel. "Anderlecht heeft wel twee goede keepers nu, maar wellicht zullen ze Van Crombrugge verkopen. Ik denk niet dat Wellenreuther het type is dat zomaar tevreden zal zijn met de tweede plek. Die zal de strijd wel aangaan. Dat Anderlecht hem gehaald heeft, zal wel als vervanger zijn van Van Crombrugge. Die staat niet voor niks op verschillende lijstjes."

"Wellenreuther zal zich nog moeten ontwikkelen, maar hij kan ook een topkeeper worden. Hij is nog maar 24 jaar en kan alleen nog maar beter worden", besluit Mulder.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Wellenreuther goed genoeg voor Anderlecht?

(331 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws