Mahi: 'Hier vinden ze dat het besluit in Nederland wat snel genomen is'

Mahi: 'Hier vinden ze dat het besluit in Nederland wat snel genomen is'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 22:40za 06-06-2020 om 22:40

De voetballers in de Zwitserse Super League gaan intense weken tegemoet: vanaf 19 juni moeten dertien (!) van de 26 speelrondes nog ingehaald worden. FC Zürich-aanvaller Mimoun Mahi kan echter niet wachten.

De oude bekende van Sparta en FC Groningen heeft tijdens zijn eerste maanden in Zürich regelmatig pech met blessures gehad. "Vlak voordat het seizoen werd stopgezet was ik net weer fit, dat was wel even jammer. Tijdens de quarantaine ben ik natuurlijk wel bezig gebleven, maar het was lekker om weer op het trainingsveld te staan", vertelt hij aan Voetbal International. "Het worden bizarre weken, met iedere drie dagen een wedstrijd, maar ergens is het ook wel heerlijk. Het is spelen, herstellen, spelen, herstellen."

Binnenkort mogen Mahi en zijn teamgenoten de strijd om Europees voetbal hervatten: het zal tijdens de eerste weken even behelpen zijn. "Het doet me een beetje aan vroeger bij de amateurs denken. We komen allemaal helemaal omgekleed aan en mogen achteraf ook niet douchen", aldus de 26-jarige Hagenaar, die waarschijnlijk echter snel weer voor publiek mag spelen. "Ik hoorde dat er vanaf juli misschien ook weer 300 supporters per wedstrijd welkom zijn. Ik denk ook wel dat dat weer kan, als je de cijfers ziet."

In Zwitserland kijkt men dan ook met gefronste wenkbrauwen naar Nederland, waar de competitie in april al definitief is stilgelegd. "De mensen hier vinden dat het besluit in Nederland wel wat snel genomen is, maar ik heb er eerlijk gezegd wel begrip voor. Als je de cijfers in die periode zag, vind ik het wel logisch", werpt Mahi tegen. De aanvaller is niet bezorgd om zijn gezondheid. "We worden elke dag getest op koorts en andere klachten, maar binnen mijn club heeft gelukkig niemand het virus opgelopen. Vorige maand voelde het nog niet goed, maar nu is het denk ik verantwoord om het seizoen te hervatten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws