'Soms maken mensen keuzes vanwege geld en niet vanwege verstand, vind ik minder'

'Soms maken mensen keuzes vanwege geld en niet vanwege verstand, vind ik minder'

05-05-2020 18:38
11

Mimoun Mahi speelde op 22 februari zijn laatste wedstrijd namens het Zwitserse FC Zürich en vraagt zich af of daar op korte termijn verandering in zal komen. De oud-aanvaller van Sparta en FC Groningen zou er geen bezwaar tegen hebben als de Super League alsnog hervat wordt.

Vooralsnog proberen de Zwitserse clubs om begin juni weer te gaan spelen. Of dat haalbaar is, zal echter nog moeten blijken. "Ik kan het me eerlijk gezegd niet voorstellen", laat Mahi weten aan FOX Sports. "Als je ziet wat er allemaal gebeurt in de wereld, hoeveel mensen er nog steeds ziek zijn... Dan denk ik dat dit niet realistisch is. Het gaat om zoveel geld, maar als ik de keuze zou moeten maken, had ik het wel geweten: stoppen, natuurlijk. Gezondheid boven alles."

Zijn meeste collega's denken er ook zo over, merkt Mahi. "Maar zij zeggen ook: het gaat om zoveel geld. En soms maken mensen beslissingen op basis van geld en niet op basis van verstand. Dat vind ik minder. Maar aan de andere kant: de club betaalt je en je moet de keuze van de club respecteren."