Telegraaf: Real moet Van de Beek-transfer uitstellen, Manchester United ruikt kans

Telegraaf: Real moet Van de Beek-transfer uitstellen, Manchester United ruikt kans

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 22:55za 06-06-2020 om 22:55

Laatste update: zondag 7 juni 2020 om 16:03zo 07-06-2020 om 16:03

De Telegraaf heeft zaterdagavond transfernieuws over Donny van de Beek gedeeld. Manchester United probeert zich volgens het medium te versterken met de Ajax-middenvelder, die vóór de coronacrisis hard op weg was naar Real Madrid.

Volgens De Telegraaf had Van de Beek al een persoonlijk akkoord met De Koninklijke en hoefde hij alleen nog medisch gekeurd te worden. De Madrilenen zijn nu echter terughoudend geworden: pas als de Primera División is hervat en de tv-gelden binnen zijn, is het bereid om vijftig miljoen euro over te maken naar Ajax. Manchester United ruikt nu zijn kans en probeert Van de Beek voor de neus van de Madrilenen weg te kapen, klinkt het. Ook Juventus 'ligt op de loer', maar is een stuk minder concreet.

The Mancunians hebben onlangs contact opgenomen met Ajax. De Telegraaf sluit niet uit dat de Amsterdammers kiezen voor het snelle geld uit Manchester: ze kunnen het immers niet veroorloven om te wachten op het moment dat de transfermarkt alsnog op gang komt. In het slechtste geval zou Ajax zonder Van de Beek aan het nieuwe seizoen moeten beginnen én geen tijd hebben om een vervanger aan te trekken. Manchester United-bestuurder Ed Woodward onderhoudt bovendien goede contacten met Ajax-directeur Edwin van der Sar, die een rijk verleden heeft op Old Trafford. Ook dit zou in het voordeel van de Engelsen kunnen werken.

Hoe Van de Beek zelf tegenover een eventuele Premier League-transfer staat, is nog onduidelijk: de belangenbehartigers hebben zich onthouden van commentaar. Dat de middenvelder uit Nijkerkerveen een stap wil maken, is echter duidelijk: ook Ajax is bereid om mee te werken. Van de Beek staat nog twee jaar onder contract in Amsterdam.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws