Stam luidt breuk met Nederlandse assistent in: 'Het kwam niet geheel onverwacht'

Stam luidt breuk met Nederlandse assistent in: 'Het kwam niet geheel onverwacht'

07-06-2020 16:38
22

De overstap van Jaap Stam naar FC Cincinnati is slecht nieuws voor Ivar van Dinteren. De assistent-trainer komt niet meer voor in de plannen van de Amerikaanse club.

Van Dinteren is vrijgesteld van werkzaamheden en vertrekt binnenkort uit de Verenigde Staten. "Het bericht kwam niet geheel onverwacht, maar het is natuurlijk nooit leuk om te horen", vertelt hij aan het Noordhollands Dagblad.

Wedden

Meer odds

FC Cincinnati maakte twee weken geleden de komst van Stam wereldkundig. Hij neemt Saïd Bakkati mee als rechterhand. Van Dinteren: "Ik had hier graag langer gebleven. Ik ben nog in onderhandeling met de club over de ontbinding van mijn contract, dat nog tot eind december doorloopt. Op dit moment ben ik vrijgesteld van mijn werkzaamheden. Als we eruit zijn, zal ik met mijn gezin weer terug naar Nederland keren."

Van Dinteren was sinds augustus 2019 werkzaam bij Cincinatti, dat het seizoen afsloot als hekkensluiter in de Eastern Conference van de Major League Soccer. Hij kwam mee met Ron Jans, die moest opstappen na een racismerel.