Van Persie gebrouilleerd met Van Gelder: 'Ons hele contact ging naar de kloten'

Van Persie gebrouilleerd met Van Gelder: 'Ons hele contact ging naar de kloten'

Gepubliceerd: zondag 7 juni 2020 om 17:44zo 07-06-2020 om 17:44

Laatste update: zondag 7 juni 2020 om 17:47zo 07-06-2020 om 17:47

De band tussen Jack van Gelder en Robin van Persie is tijdens het WK van 2010 in Zuid-Afrika onherstelbaar beschadigd geraakt. Dat vertelt de presentator en commentator in Podcasten met Petersen van FC Afkicken.

Aanleiding was een incident tijdens de achtste finale van het WK tegen Slowakije (2-1), waarbij Van Persie zijn ongenoegen liet blijken over zijn vervanging door Klaas Jan Huntelaar. De spits sjokte van het veld en zei volgens de liplezer van de NOS tegen bondscoach Bert van Marwijk: "Je moet Sneijder wisselen."

"Met Van Persie had ik echt een héél goede band", vertelt Van Gelder tien jaar na dato. "Zelfs tijdens het WK in Zuid-Afrika gingen we hartstikke goed met elkaar om." In een uitzending van de NOS met presentator Henry Schut en analist Hugo Borst werd een liplezer ingeschakeld, waarna de bom barstte. "Toen hij is zó kwaad op mij geworden... Ons hele contact ging naar de kloten."

Van Gelder was zich van geen kwaad bewust. "Het werd later wel beter, maar het is nooit meer hetzelfde geworden. Dat vind ik jammer. Later hoorde ik van Kees Jansma dat hij nog steeds ontkende het gezegd te hebben. Hij geloofde het niet van zichzelf."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws