'El Ahmadi staat positief tegenover terugkeer bij de club uit zijn geboortestad'

'El Ahmadi staat positief tegenover terugkeer bij de club uit zijn geboortestad'

07-06-2020 20:56
33

FC Twente greep naast Earnest Stewart, Ferry de Haan en Michel Preud'homme, maar uiteindelijk tekende Jan Streuer een contract voor één seizoen als technisch directeur van de Tukkers. De ervaren Streuer moet een hoofdtrainer en representatieve selectie samen zien te stellen.

Streuer was absoluut niet de eerste keuze van Twente, weet De Telegraaf te melden. De club benaderde eerder Earnest Stewart en Ferry de Haan, waarna Michel Preud'homme gevraagd werd of hij naast het trainerschap ook de rol van technisch directeur op zich wilde nemen. Allen weigerden, waarna algemeen directeur Paul van der Kraan uitkwam bij Streuer.

De nieuwe directeur die verantwoordelijk is voor technische zaken moet naar eigen zeggen 'een representatieve selectie' neerzetten en daarnaast een trainer aanstellen. Alexander Zorniger zou in beeld zijn om de nieuwe oefenmeester van Twente te worden en op de transfermarkt zet Streuer in op een terugkeer van Karim El Ahmadi. De Marokkaan zou volgens de Telegraaf wel open staan voor een nieuw verblijf bij de club uit zijn geboortestad.

Eerder was Streuer al manager voetbalzaken en scout bij Vitesse, een club waar hij zeventien jaar werkzaam was. Toch keert de 69-jarige directeur terug bij de club van zijn geboortegrond. Toen Streuer zelf voetbalde speelde hij vijf seizoenen voor FC Twente.