Klaassen afgeraden bij Ajax: 'Van de Beek twintig à dertig procent beter'

Klaassen afgeraden bij Ajax: 'Van de Beek twintig à dertig procent beter'

08-06-2020 09:40 Laatste update: 09:52
83

Als Hans Kraay jr. het voor het zeggen had, keert Davy Klaassen niet terug naar Ajax. De middenvelder is onderwerp van gesprek door de nakende degradatie van Werder Bremen.

Klaassen flirtte de laatste maanden zo nu en dan met Ajax. Na zijn mislukte seizoen bij Everton kon hij al terugkeren naar Amsterdam. "Maar als Ajax er niet op achteruit wil gaan ten opzichte van Donny van de Beek, moeten ze het niet doen", reageert Kraay bij Voetbalpraat.

De analist is niet onder de indruk van de statistieken van Klaassen, die dit seizoen vier keer scoorde in 29 Bundesliga-wedstrijden. "Als jij zó veel wedstrijden speelt, is dat niet veel hoor. Ik ben ervan overtuigd dat Van de Beek twintig à dertig procent beter is dan Klaassen. Maar hij zal natuurlijk niet in de weg lopen bij Ajax."

Leo Driessen ziet Klaassen als een speler 'die een elftal niet beter maakt, maar in een goed team wel heel nuttig en belangrijk is'. "Hij weet wat Ajax vraagt van een speler en heeft ervaring. Ik zou die gok wel wagen. Ik zou het niet eens een gok noemen. Klaassen is bij Ajax beter op zijn plek dan bij Werder Bremen."

Viervoudig kampioen Werder Bremen staat met nog maar vier speelronden te gaan op de zeventiende plaats in de Bundesliga, met drie punten achterstand op nummer 16 Fortuna Düsseldorf. De nummers 17 en 18 degraderen rechtstreeks, de nummer 16 mag nog promotie- en degradatieduels spelen.