Ajax heeft Braziliaan (18) binnen: Het is een probleem tussen de clubs

Ajax heeft Braziliaan (18) binnen: "Het is een probleem tussen de clubs"

Gepubliceerd: maandag 8 juni 2020 om 12:15ma 08-06-2020 om 12:15

Laatste update: maandag 8 juni 2020 om 12:27ma 08-06-2020 om 12:27

Giovanni probeert de controverse rond zijn overstap van Santos naar Ajax zo snel mogelijk achter zich te laten. De Braziliaanse en Nederlandse club werden het niets eens, waardoor de FIFA eraan te pas moest komen. Inmiddels is Giovanni al vier maanden Ajacied.

Ajax bereikte vorig jaar een akkoord over Giovanni, maar Santos en de Braziliaanse voetbalbond hielden de transfer tegen. De FIFA besloot vervolgens dat Giovanni per direct speelgerechtigd is voor Ajax. De achttienjarige Braziliaan tekende een contract tot medio 2024. De Amsterdammers betaalden alleen de opleidingsvergoeding van ongeveer 500 duizend euro

"Het is een probleem tussen de clubs. Ik focus me liever op mijn werk en probeer elke dag een betere speler te worden", reageert Giovanni tegenover Lance. Hij blijft ondanks alles Santos dankbaar. "Het is een geweldige club. Ik ben dankbaar voor alles wat ze voor mij hebben gedaan. De onderhandelingen met Ajax gingen goed en ik heb zelf besloten om mijn carrière in Europa te beginnen."

De Visser
Meesterscout Piet de Visser was onlangs in gesprek met Voetbal International lyrisch over Giovanni. "Giovanni, och, och. Fan-tas-ti-sche speler. Ben ik ook helemaal gek van. Hem zag ik op zijn veertiende al voetballen, als jeugdinternational. Hij is jonger dan Antony en nu nog niet zo ver, maar kan wel verder komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws