Höwedes laat 6 jaar na gouden WK contract ontbinden door privéomstandigheden

Höwedes laat 6 jaar na gouden WK contract ontbinden door privéomstandigheden

09-06-2020 08:41 Laatste update: 08:56
Premjer-Liga 32 Reacties

Benedikt Höwedes miste in 2014 geen minuut op het WK in Brazilië en werd wereldkampioen met Duitsland: zes jaar later is hij zonder club komen te zitten. Zijn contract met het Russische Lokomotiv Moskou is in onderling overleg ontbonden, maakt de nummer twee van het Premjer Liga-seizoen bekend.

Lokomotiv Moskou hervat medio juni het stilgelegde Russische voetbalseizoen, maar zal dat zonder Höwedes doen. De 32-jarige verdediger is vanwege 'familieomstandigheden' teruggekeerd naar Duitsland en zal daar ook blijven, laat de club weten in een bondig statement. Het doorlopende contract van Höwedes is met wederzijdse instemming ontbonden.

De wereldkampioen kwam in 2018 voor vijf miljoen euro over van Schalke 04, waar hij in ruim tien jaar tijd tot liefst 335 officiële optredens kwam. Na een weinig succesvol huurseizoen bij Juventus besloot Höwedes zijn geluk in Moskou te beproeven: daar kwam de multifunctionele verdediger tot precies vijftig optredens in competitie-, beker- en Champions League-verband.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s