'Zeefuik-interesse neemt toe: Groningen kan 3 à 4 miljoen vangen, Ajax profiteert'

'Zeefuik-interesse neemt toe: Groningen kan 3 à 4 miljoen vangen, Ajax profiteert'

09-06-2020 12:46 Laatste update: 12:50
62

FC Groningen dreigt publiekslieveling Deyovaisio Zeefuik deze zomer nog kwijt te raken. Onder meer het Duitse Hertha BSC en het Engelse Southampton hebben concrete interesse voor de rechtsback, meldt het Dagblad van het Noorden dinsdagmiddag.

Dat de nummer 9 van de Bundesliga en de nummer 14 van de Premier League, ook wel bekend als The Saints, achter Zeefuik aan zaten, was al langer bekend. Ook het Franse Stade Reims en het Duitse FC Augsburg werden in een eerder stadium al genoemd.

Wedden

Meer odds

Zeefuik heeft de clubs in ieder geval voor het uitkiezen en FC Groningen mag zich in de handen wrijven: een transfersom tussen de drie en vier miljoen euro lonkt voor de rechtsback, die in 2018 nog voor drie ton werd overgenomen van Ajax. De Amsterdammers hebben overigens wel recht op een deel van de transfersom, naar aanleiding van afspraken die rond de winterse transfer van Kaj Sierhuis gemaakt zijn: FC Groningen mag sowieso drie ton houden, van de rest van de transfersom gaat de helft naar Amsterdam.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is bereid om mee te werken. "Hij wil graag een volgende stap maken en dat is begrijpelijk en zijn goed recht. Hij heeft het heel goed gedaan bij ons. Het is logisch dat hij het op een hoger niveau wil proberen", laat hij weten aan DvhN. "Alleen moet nog wel even de juiste prijs op tafel komen."