Swart hoopt op Ajax-terugkeer: Hij staat voor echt Ajax-spel

Swart hoopt op Ajax-terugkeer: "Hij staat voor echt Ajax-spel"

10-06-2020 06:35 Laatste update: 06:42
64

Sjaak Swart ziet het verrassende vertrek van Alfred Schreuder als hoofdtrainer van Hoffenheim als een kans voor Ajax. Mister Ajax hoopt dat de voormalig assistent-coach van Erik ten Hag terugkeert naar Amsterdam.

"Dan ken-ie mooi terugkomen", is de eerste reactie van Swart in De Telegraaf op het nieuws uit Duitsland. "Ik heb in zijn tijd als assistent-trainer van Ajax absoluut van Alfred genoten. Hij deed veel nabesprekingen en leidde bijna alle tactische trainingen. Hij staat voor het echte Ajax-spel."

Volgens De Telegraaf is een terugkeer van Schreuder bij Ajax nu niet aan de orde. Swart denkt dat de Ajax-spelers in ieder geval dolblij zouden zijn mocht het er alsnog van komen. "Als je die jongens spreekt, vinden ze het stuk voor stuk jammer dat hij wegging. Ik denk dat ze bij het horen van dit nieuws ook wel denken: is er geen weg terug?", aldus Swart.

Schreuder vertrok dinsdag verrassend bij Hoffenheim door een verschil van inzicht met de clubleiding. Aanvankelijk zouden de partijen aan het einde van het seizoen uit elkaar gaan, maar na lange gesprekken werd besloten per direct de wegen te scheiden.