Roda JC vindt 'perfecte match' met Streppel: 'Ik ben overtuigd geraakt'

Roda JC vindt 'perfecte match' met Streppel: 'Ik ben overtuigd geraakt'

10-06-2020 15:08
104

De kogel is door de kerk: Jurgen Streppel is de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC. De club uit Kerkrade heeft hem voor twee seizoenen gecontracteerd.

Streppel is de opvolger van René Trost, die vlak voor de corona-uitbraak het stokje op interim-basis overnam van Jean-Paul de Jong. De vijftigjarige Helmondenaar gaat samen met technisch directeur Jeffrey van As 'bouwen aan een nieuw Roda JC', aldus de club.

Streppel is blij met zijn aanstelling, die al even in de lucht hing. "Deze club heeft een grote historie, een geweldig stadion en een mooie en fanatieke aanhang. Ik heb het shirt zelf nog kort gedragen als speler, toen Nol Hendriks me naar Kerkrade haalde", verklaart hij.

"Roda heeft enkele turbulente jaren gehad, maar ik ben er in de afgelopen periode van overtuigd geraakt dat de club dat achter zich heeft gelaten. Samen met de nieuwe regionale ondernemers, met Jeffrey van As en de nog aan te stellen algemeen directeur wil ik graag mijn bijdrage leveren om Roda weer daar te brengen waar de club thuishoort. Onze eerste ambitie is om terug te keren naar de subtop van de Keuken Kampioen Divisie en daarna zien we verder."

"We hebben hele goeie gesprekken met Jurgen gehad in de afgelopen periode", verklaart Van As. "Ik heb hem in een vroeg stadium bij de nieuwe plannen van de club betrokken. Jurgen heeft daar geduldig op gewacht. Dat vertrouwen hebben we nodig. (...) Wij zochten een ambitieuze trainer met ervaring, maar ook een trainer die bereid is mee te bouwen aan deze club. Jurgen is voor ons daarin de perfecte match."