De Boer lost Jurjus af bij De Graafschap: 'Hun goed recht om verder te kijken'

De Boer lost Jurjus af bij De Graafschap: 'Hun goed recht om verder te kijken'

10-06-2020 20:45
31

Hidde Jurjus keert komend seizoen niet meer terug bij De Graafschap, dat met Rody de Boer al een vervanger binnen haalde. De 26-jarige doelman werd het afgelopen seizoen gehuurd van PSV.

Jurjus, die zijn jeugdopleiding genoot bij De Superboeren, heeft begrip voor de keuze van De Graafschap. "Met Peter Hofstede (technisch directeur, red.) heb ik veel contact gehad de afgelopen weken", zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Ze hebben vaak gevraagd hoe mijn situatie was en deze week opnieuw of die nog weer veranderd was. Dat is niet zo, ik kan De Graafschap geen toezeggingen doen en dus is het hun goed recht om verder te kijken."

"De Graafschap wilde de selectie snel rond maken en dat begrijp ik ook", vervolgt Jurjus. "Het had gekund dat ik volgend seizoen weer verhuurd zou worden aan De Graafschap. Ik heb alles steeds heel open gehouden, maar nu kijk ik verder."

Jurjus weet nog niet hoe zijn toekomst bij PSV eruitziet. De sluitpost meldt zich op 20 juli voor de eerste training in Eindhoven, waar hij zijn laatste contractjaar ingaat. "Binnenkort praten we over de toekomst. Het is nog even afwachten wat ze willen. Voor mij is het prima om de voorbereiding te starten op hoog niveau."