Babel: Ik ben op een bepaalde leeftijd dat het begint te kraken

Babel: "Ik ben op een bepaalde leeftijd dat het begint te kraken"

10-06-2020 22:59
35

Ryan Babel heeft er alle vertrouwen in dat hij volgend jaar gewoon actief is op het EK. De aanvaller van Ajax, die terugkeert naar Galatasaray, wordt een dagje ouder en dat merkt hij zelf.

Babel deed er de afgelopen periode alles aan om naar het EK te kunnen, maar het toernooi is uitgesteld. "Het is voor mij persoonlijk teleurstellend", zegt hij bij Beau. "Ik ben op een bepaalde leeftijd dat het begint te kraken. Ik ben van ver gekomen. Ik was ook al helemaal afgeschreven in de media door bepaalde carrièrekeuzes. Als je dan terugkomt en geselecteerd wordt, vind ik wel knap."

Babel is 34 jaar als het EK begint. Hij verwacht dat hij aankomend jaar fit genoeg is. "Ik heb er alle vertrouwen in. Het wordt weer een jaar bikkelen en laten zien dat je erbij wilt horen."

De buitenspeler maakte de overstap van Galatasaray naar Ajax om in beeld te blijven bij bondscoach Ronald Koeman, maar in Amsterdam liet hij zich zelden écht zien. Hij heeft daar wel een verklaring voor. "Tussentijds kom je weer binnen in een nieuw team. Ajax had de nodige medische problemen, spelers die terug moesten komen."

"Voor mij was het de eerste weken een kwestie van wennen. Dat gaat lastiger als een team niet in vorm is. Dan krijg je natuurlijk kritiek. Iedereen weet hoe het werkt."