Luuk de Jong: 'Fijn om dat nog eens bevestigd te krijgen van de trainer'

Luuk de Jong: 'Fijn om dat nog eens bevestigd te krijgen van de trainer'

11-06-2020 07:00
15

Luuk de Jong heeft de voetballoze periode als gevolg van de corona-uitbraak nuttig proberen te besteden. Samen met trainer Julen Lopetegui keek hij naar video's van zijn wedstrijden.

"Met meerdere spelers is de trainer één op één gaan zitten. Samen kijken naar spelsituaties, naar keuzes", vertelt De Jong aan het Algemeen Dagblad. "Door de coronacrisis was er nu écht tijd en is het fijn om nog eens bevestigd te krijgen dat de trainer tevreden is over mijn rol."

Sevilla staat bij de herstart van La Liga derde, elf punten achter koploper FC Barcelona. De Jong weet hoe het spel nog beter kan. "Bij die videosessies heb ik zelf nog een keer aan kunnen geven wat ik denk dat in ons spel nog beter kan: in sommige situaties zou het goed zijn als er bij ons meer aansluiting is vanuit het middenveld. Als mensen wat 'hoger' staan en ruimtes om mij heen in duiken. Daar is de staf ook wel mee bezig, maar we hebben veel spelers die van nature naar de bal toe bewegen."

Sevilla opent donderdagavond om 22.00 uur het post-coronatijdperk in Spanje met de derby tegen Real Betis. In de vorige editie maakte De Jong zich onsterfelijk door de winnende goal (1-2) te maken.