AZ legt talent voor vier jaar vast: Zoveel mogelijk in de Eredivisie spelen

AZ legt talent voor vier jaar vast: "Zoveel mogelijk in de Eredivisie spelen"

11-06-2020 11:19 Laatste update: 11:29
37

AZ heeft het contract van Kenzo Goudmijn met vier jaar verlengd. De achttienjarige middenvelder staat nu tot de zomer van 2024 onder contract bij de Alkmaarders.

Met de contractverlenging voorkomt AZ een transfervrij vertrek van Goudmijn deze zomer. Directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij met de handtekening van de controlerende middenvelder. "Kenzo is een beweeglijke speler met een goede dribbel, die in de kleine ruimte het overzicht bewaart. Hij is pas achttien, maar heeft al zijn debuut in AZ 1 gemaakt en tientallen wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld. Dat is niet voor iedereen van die leeftijd weggelegd en zegt genoeg over de stappen die hij al heeft gezet in zijn ontwikkeling."

Goudmijn maakte in mei 2019 zijn debuut in de Eredivisie en kwam tot dusver tot dertien competitieminuten in de hoofdmacht van AZ. "Ik ben blij dat daar nog vier jaar bij komen, want ik voel me goed bij AZ. Uit dit nieuwe contract spreekt ook vertrouwen van de club. Volgend seizoen hoop ik verdere stappen in AZ 1 te maken en zoveel mogelijk in de Eredivisie te spelen", aldus Goudmijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s