Kraay prijst 'één van de snelste spelers van Nederland': 'Ajax kan vraagprijs aan'

Kraay prijst 'één van de snelste spelers van Nederland': 'Ajax kan vraagprijs aan'

11-06-2020 13:40 Laatste update: 13:45
42

Anthony Musaba is 'binnen tien dagen' vertrokken bij NEC. Dat voorspelt Hans Kraay jr. op de website van FOX Sports. Als analist van de Keuken Kampioen Divisie zag hij de negentienjarige aanvaller voor de coronastop wekelijks aan het werk.

Kraay bracht Musaba al in verband met onder meer Bayern München, Borussia Dortmund, Juventus, AC Milan, Valencia, Olympique Marseille en AS Monaco. "Hij is bloedsnel, een van de snelste spelers van Nederland. In deze tijd van omschakelen is dat een ongelooflijk wapen", stelt Kraay.

"Als je het ruwe eraf haalt en hem net iets verfijnder krijgt, gaat hij nog meer rendement halen uit zijn kwaliteiten. Die topclubs weten dat als ze anderhalf jaar in die jongen steken, hij op dat niveau kan acteren. Ik denk dat hij binnen tien dagen bij een van die clubs zit."

Ajax en AZ bekeken Musaba meerdere keren, maar zouden nog twijfelen. Volgens Kraay is het nog niet te laat. "Ajax kan misschien wat makkelijker voldoen aan zijn prijskaartje van tussen de 2 en 2.5 miljoen euro, maar de genoemde clubs kunnen zich er helemaal geen buil aan vallen."

Dat Musaba nog steeds bij NEC speelt, heeft volgens Kraay te maken met zijn 'betrokken ouders die niet over een nacht ijs gaan'. "Zij willen weten wat voor plannen een eventuele toekomstige club met hem heeft. Zij praten met scouts en technische directeuren en nemen de tijd voordat ze een beslissing nemen. Ze willen dat hun zoon goed terecht komt."