''Behoorlijk ver gevorderde' gesprekken op het Kiel: Van den Buijs naar België'

''Behoorlijk ver gevorderde' gesprekken op het Kiel: Van den Buijs naar België'

Gepubliceerd: donderdag 11 juni 2020 om 18:10do 11-06-2020 om 18:10

Laatste update: donderdag 11 juni 2020 om 18:13do 11-06-2020 om 18:13

Dario Van den Buijs lijkt na vijf jaar terug te keren in België. De linksbenige verdediger loopt uit zijn contract bij Heracles Almelo en wordt nu nadrukkelijk gelinkt aan het Antwerpse K Beerschot VA. 

Het Nieuwsblad weet dat de onderhandelingen tussen beide partijen 'behoorlijk ver gevorderd' zijn. Van den Buijs stond bij meerdere clubs op de radar: zo bevestigde Fortuna Sittard dat het de man uit Lier aan de selectie toe wilde voegen. Beerschot heeft echter de beste papieren, klinkt het.

Dat men nog niet weet of het komend seizoen in de hoogste of één na hoogste afdeling speelt, is naar verluidt geen belemmering voor Van den Buijs. Beerschot mocht in een dubbele play-off met OH Leuven om promotie strijden en won de heenwedstrijd op 'het Kiel': de return is echter uit de planning gehaald na de uitbraak van het coronavirus. Vooralsnog is het onduidelijk of die wedstrijd nog gespeeld wordt en of Beerschot alsnog aanspraak mag maken op promotie.

Hoe dan ook lonkt voor Van den Buijs een terugkeer op bekend terrein. De centrale verdediger verruilde Club Brugge in 2015 voor FC Eindhoven en speelde zich aan de Aalsterweg in de kijker bij Heracles. Tijdens de voorbije drie seizoenen kwam hij tot 57 officiële optredens in het zwart-wit.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws