'Cambuur-architect Booy liet FC Twente lopen en bouwt aan nieuwe 'kampioensploeg''

'Cambuur-architect Booy liet FC Twente lopen en bouwt aan nieuwe 'kampioensploeg''

11-06-2020 19:00
55

FC Twente heeft recentelijk tevergeefs een lijntje uitgegooid naar Cambuur Leeuwarden, bericht Omrop Fryslân. De Tukkers hadden Foeke Booy op het oog als nieuwe technisch directeur, maar de 58-jarige Leeuwarder bleef de Keuken Kampioen Divisie-koploper trouw.

FC Twente nam eind april afscheid van TD Ted van Leeuwen. Sindsdien passeerden in het geruchtencircuit vele namen, waaronder die van Booy: Jan Joost van Gangelen wist onlangs bij Voetbalpraat te melden dat de Cambuur-eindverantwoordelijke had bedankt voor de eer, net als Earnest Stewart. Ook Omrop Fryslân stelt dat Booy besloot zijn doorlopende contract in Leeuwarden te respecteren. FC Twente heeft inmiddels Jan Streuer aangesteld.

De oud-trainer van onder meer FC Utrecht, Sparta en Go Ahead Eagles zag promotie naar de Eredivisie dit seizoen in rook opgaan en hoopt de selectie van Cambuur nu op peil te houden. Het binnenboord houden van doelman Sonny Stevens en clubtopscorer Robert Mühren heeft prioriteit nummer één: Stevens loopt uit zijn contract en Mühren keert na zijn succesvolle uitleenbeurt terug naar broodheer Zulte Waregem. Cambuur hoopt echter ook volgend seizoen over de Keuken Kampioen Divisie-topscorer te beschikken.