Eerste Divisie-routinier Overtoom per direct transfervrij: 'Blij met deze kans'

Eerste Divisie-routinier Overtoom per direct transfervrij: 'Blij met deze kans'

12-06-2020 13:12 Laatste update: 14:03
16

Tom Overtoom kan per direct op zoek naar een nieuwe club. De 29-jarige Amsterdammer speelde de voorbije twee seizoenen voor NEC en had nog een doorlopend contract, maar die verbintenis is ontbonden.

Dit is op verzoek van Overtoom zelf gebeurd, laat hij weten via de NEC-kanalen. "Ik heb na mijn goede periode bij Almere City FC (tussen 2016 en 2018, red.) de lijn willen doortrekken bij NEC. Door omstandigheden is dit helaas niet gelukt", aldus de middenvelder. "Ik had het gevoel dat in Nijmegen niet meer te kunnen bereiken, waarna ik om een transfervrij vertrek heb gevraagd. Ik ben blij dat de club mij deze kans geeft."

Overtoom kwam dit seizoen niet verder dan 163 Keuken Kampioen Divisie-minuten, verspreid over vijf wedstrijden. Ook NEC kwam tot de conclusie dat een langere samenwerking niet veel zin meer had. "Tom heeft zich altijd een uitstekend professional getoond, is een ervaren speler en heeft specifieke kwaliteiten binnen een spelersgroep. Maar voor een toekomst heb je twee partijen nodig en dat gevoel was er niet meer", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik.

Na zijn opleiding bij Ajax is Overtoom een vast gezicht in de Eerste Divisie geworden. Tijdens het seizoen 2015/2016 speelde hij twee Eredivisie-duels voor Excelsior, verder diende hij HFC Haarlem, Sparta, SC Veendam, FC Volendam, FC Emmen, Almere City en NEC.