Cillessen krijgt tegengoal in minuut 97: Valencia verspeelt dure punten

13-06-2020 00:02
47

Valencia heeft vrijdagavond dure punten verspeeld tegen Levante. De wedstrijd tegen de Spaanse laagvlieger leek te eindigen in 0-0, maar eindigde uiteindelijk in 1-1. In de slotfase werd twee keer gescoord.

Jasper Cillessen, die de afgelopen maanden in verband is gebracht met een bliksemvertrek bij Valencia, kreeg van trainer Albert Celades een basisplaats. Hij zag een matige eerste helft waarin nauwelijks gevaar werd gesticht. Dat was ook in de tweede helft het geval, al kwam de wedstrijd in de slotfase wat meer los. Cillessen moest zich een aantal keren inspannen om een tegentreffer te voorkomen.

Vrijwel iedereen hield rekening met een doelpuntloos gelijkspel, maar Valencia kon alsnog juichen toen Rodrigo in de 89e minuut 1-0 maakte. De spits kreeg een lage voorzet op links van Gaya en propte de bal in de verre hoek. Die treffer leek genoeg voor de drie punten, maar in minuut 97 (!) slaagde Levante er via een benutte strafschop van Gonzalo Melero alsnog in om Cillessen te passeren.

Het zijn belangrijke punten die Valencia laat liggen. De ploeg van Cillessen strijdt nog volop om een Champions League-ticket en staat nu zevende.