Italiaanse media complimenteren De Ligt na coronapauze: 'Een baken van zekerheid'

Italiaanse media complimenteren De Ligt na coronapauze: 'Een baken van zekerheid'

13-06-2020 11:27 Laatste update: 12:17
75

Met de halve finale in de Coppa Italia tussen Juventus en AC Milan werd ook het Italiaanse voetbal vrijdagavond weer hervat. La Vecchia Signora had na de 1-1 in Milaan, drie maanden eerder, aan een 0-0 gelijkspel genoeg om de finale te bereiken. Matthijs de Ligt was basisspeler en de Italiaanse media waren positief over de Nederlandse verdediger.

Dat goed verdedigen in Italië als vanzelfsprekend wordt gezien blijkt uit de waardering van Corriere dello Sport, dat De Ligt met een 6 'beloont'. De voormalig Ajacied had weinig te duchten van zijn directe tegenstanders en maakte een 'eenvoudige avond' door. Het bewaken van zijn tegenstanders was volgens de krant niet al te lastig voor De Ligt.

Wedden

Meer odds

Ook Il Messaggero komt met een 6 voor de Nederlandse stopper. Dat was met name te danken aan het feit dat zijn directe tegenstander, Ante Rebic, rood kreeg en De Ligt daardoor weinig meer te doen had. De krant schrijft dat de nummer vier van Juventus 'zichzelf bezighield door op te treden waar hij nodig was.'

Het defensieve werk van De Ligt wordt door Tuttosport met een 7 gewaardeerd. De man uit Abcoude was 'vanaf het begin gefocust, zoals hij dat op zijn beste avonden ook is'. Tuttosport complimenteert de verdediger met zijn solide optreden, ondanks drie maanden stilzitten. De Gazzetta dello Sport is het daarmee eens en noemt De Ligt een 'baken van zekerheid'.

Tenslotte is zelfs Sportmediaset, het concern van doorgewinterd Milan-fan Silvio Berlusconi, lovend over onze landgenoot. Samen met zijn collega-verdediger Leonardo Bonucci 'bewaakte De Ligt het fort en de positie van Buffon', zo valt er te lezen. Na de rode kaart voor Rebic hield de stopper Giacomo Bonaventura en Rafael Leao gemakkelijk onder controle en daardoor krijgt hij van Sportmediaset een 6.5.