Room 'compleet afgesloten' in Disney World: 'Rare gewaarwording, maar heerlijk'

Room 'compleet afgesloten' in Disney World: 'Rare gewaarwording, maar heerlijk'

Gepubliceerd: zaterdag 13 juni 2020 om 17:01za 13-06-2020 om 17:01

Eloy Room wacht een verblijf van een aantal weken in Disney World in Orlando. De doelman van Columbus Crew zal daar deelnemen aan een alternatieve Major League Soccer-opzet, aangezien regulier competitievoetbal niet mogelijk is in de Verenigde Staten.

De MLS-clubs verzamelen zich binnenkort in Florida, waar ze in een beschermde omgeving een groots opgezet onderling toernooi zullen afwerken. "Rond Disney World zijn meer dan genoeg hotels waar alle teams kunnen overnachten, we worden dan ook compleet afgesloten van de buitenwereld. Verder worden we elke dag getest om er zeker van te zijn dat we geen gevaar lopen", vertelt Room aan de officiële kanalen van zijn oud-club Go Ahead Eagles. De doelman kijkt uit naar de herstart. "Het zal een rare gewaarwording worden, maar ik vind het in ieder geval heerlijk dat we weer lekker kunnen voetballen."

Room speelde zichzelf tijdens de Gold Cup van 2018 in de kijker in Amerika. Zijn avontuur in The States is hem tot nu toe uitstekend bevallen. "Ik merkte meteen dat het voetbal aardig in de lift zit en er op behoorlijk niveau gevoetbald wordt. Vooral de mentaliteit is erg goed, ze weten hier wat hard werken is." De geboren Nijmegenaar kijkt bovendien zijn ogen uit tijdens zijn reizen door het land. "Je gaat naar wedstrijden met het vliegtuig en je komt in prachtige steden. New York, Los Angeles, noem ze maar op. Dat is bijzonder om mee te maken!"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws