'Niet meer happy' bij Oranje: 'Voelde niet meer goed, gaf ik ook aan bij Koeman'

'Niet meer happy' bij Oranje: 'Voelde niet meer goed, gaf ik ook aan bij Koeman'

14-06-2020 12:55 Laatste update: 13:17
24

Kees van Wonderen was als assistent van bondscoach Ronald Koeman een belangrijk onderdeel van het Nederlands elftal richting het EK. Toch vertrok hij in december 2019. Komend seizoen staat de oud-international voor het eerst op eigen benen als trainer van Go Ahead Eagles.

"Ik was niet meer happy in mijn rol", zegt Van Wonderen in een interview met De Stentor over zijn breuk met Oranje. "Het EK is een mooi podium, zeker, maar als je niet gedijt dan gaat het werk tegenstaan."

"Ik moest voor mijn gevoel té veel concessies doen aan mijn principes en was vooral aan het manoeuvreren. Dat voelde niet goed en gaf ik al eerder aan. Ook bij Koeman. Ik wilde een wat andere rol in de staf, maar dat bleek lastig. Dan is het beter om uit elkaar te gaan. Hoe mooi die tijd bij Oranje ook was."

Van Wonderen (51) wordt bij Go Ahead Eagles voor het eerst hoofdtrainer. "Ik ben ambitieus, maar geen carièrreplanner. Ik heb ook geen spijt van al die jaren als assistent-trainer. Zowel bij FC Twente als Oranje heb ik veel geleerd, maar je blijft altijd ondersteunend."

"Ik was natuurlijk al wel drie jaar bondscoach van de Oranje-jeugdselecties, maar nu was de tijd rijp om zelf te sturen bij een club. Beslissingen te nemen en te bepalen welke kant het op gaat."