Faber tipt verrassende naam bij PSV: 'Misschien wel als linksback'

Faber tipt verrassende naam bij PSV: 'Misschien wel als linksback'

Gepubliceerd: zondag 14 juni 2020 om 13:54zo 14-06-2020 om 13:54

Ernest Faber heeft volgend seizoen hoge verwachtingen van Jordan Teze bij PSV. De talentvolle verdediger (20) kan volgens de afzwaaiende interim-trainer weleens de opvolger van linksback Ricardo Rodríguez worden.

Teze is van oorsprong een rechtsback, maar Faber tipt hem voor de linkerkant. "Teze kan volgend seizoen denk ik verrassen, misschien wel als linksback", laat Faber, die deze zomer terugkeert in zijn rol als hoofd jeugdopleiding, weten aan Omroep Brabant.

In augustus 2018 maakte Teze zijn competitiedebuut in de hoofdmacht van PSV. Sindsdien kwam hij nog twee keer in actie in de Eredivisie, waarvan één keer als basisspeler. Tegen PEC Zwolle, eind december, verving hij de geschorste Denzel Dumfries. Faber hevelde hem vervolgens definitief over naar de A-selectie.

Faber verwacht dat Teze niet het enige talent is dat een kans krijgt onder de nieuwe PSV-trainer Roger Schmidt. "Via Jong PSV kunnen talentvolle jongens doorstromen en PSV O18 heeft een heel talentvolle groep. Ik verwacht dat er veel doorgroeien."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws