Huntelaar geeft Ajax-hint in Duitsland: Het ziet er goed uit voor volgend jaar

Huntelaar geeft Ajax-hint in Duitsland: "Het ziet er goed uit voor volgend jaar"

14-06-2020 19:27 Laatste update: 19:34
73

Klaas Jan Huntelaar heeft zondag in Duitsland een hint gegeven over zijn voetbaltoekomst. De 36-jarige spits van Ajax, wiens contract deze zomer afloopt, stopt er in elk geval nog niet mee.

Huntelaar werd bij het Schalke-programma Currywurst-Flanke gevraagd naar zijn situatie. "Het ziet er goed uit voor volgend jaar, maar ik kan er nog niet zoveel over zeggen", liet hij weten. Of dat betekent dat hij voor een vertrek staat of juist blijft, laat de spits in het midden.

Wedden

Meer odds

Huntelaar viert over een maand zijn 37ste verjaardag, maar stopt er sowieso nog niet mee. "In mijn hoofd ben ik nog steeds een voetballer en het hoofd is het belangrijkst. Als je fysiek iets merkt, is het einde nabij. Maar ik heb nog steeds geen problemen. Het leven lacht me toe."

"Als je ouder wordt, neem je een andere rol aan. Maar ik ben ambitieus en wil meer", vervolgt de routinier, die binnenkort zijn beslissing bekendmaakt. Het kan twee kanten op: blijven of vertrekken bij Ajax. "Ik voel geen druk en zal binnenkort iets aankondigen - tijdens of na het seizoen."

In het geruchtencircuit wordt sc Heerenveen regelmatig in verband gebracht met Huntelaar. Onduidelijk is of de Achterhoekse spits dat ziet zitten. Huntelaar kwam dit seizoen tot 32 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor 10 doelpunten en 3 assists.