'Gevallen grootmacht Kaiserslautern gaat maandag faillissement aanvragen'

'Gevallen grootmacht Kaiserslautern gaat maandag faillissement aanvragen'

14-06-2020 22:31
50

Het roemruchte 1. FC Kaiserslautern is anno 2020 afgezakt naar de Derde Bundesliga en staat op de rand van de afgrond. Volgens meerdere Duitse media gaan Die Roten Teufel zelfs een faillissement aanvragen.

De financiële situatie van Kaiserslautern was al niet florissant, maar is na de uitbraak van het coronavirus nóg verder verslechterd. De nummer 12 van het Derde Duitse niveau heeft meer dan twintig miljoen euro aan schulden en gesprekken met de belangrijkste schuldeisers hebben geen resultaat opgeleverd. Onder meer Der Kicker meldt dat men maandag een faillissement aan gaat vragen.

Hoe het vervolgens verder zal gaan met de Bundesliga-kampioen van 1998 – die nota bene net naar het hoogste niveau was gepromoveerd – is nog niet duidelijk. Mogelijk biedt de faillissementsaanvraag kansen voor een geheel nieuwe start. De bestuurders van Kaiserslautern waren al langere tijd op zoek naar investeerders en gaan hier voorlopig mee door. Als er alsnog een partij bereid wordt gevonden om in te stappen, kan de afwikkeling van de faillissementsaanvraag nog geannuleerd worden.