'Naar mijn idee heeft Van Leeuwen aantoonbaar geen goed werk geleverd bij Twente'

'Naar mijn idee heeft Van Leeuwen aantoonbaar geen goed werk geleverd bij Twente'

Gepubliceerd: maandag 15 juni 2020 om 09:14ma 15-06-2020 om 09:14

Hypercube-baas Peter Nieuwenhuis is geen fan van het werk van Ted van Leeuwen. FC Twente nam onlangs afscheid van de technisch directeur. Terecht, vindt Nieuwenhuis.

Nieuwenhuis duikt als eigenaar van databedrijf Hypercube regelmatig op in de media. Zelf is hij supporter van Twente, maar een samenwerking met de Enschedese club zit er niet in. "FC Twente scout, voor zover ik weet, niet op basis van data-analyse. De vorige technisch directeur, Ted van Leeuwen, is daar geen fan van", zegt hij tegen TC/Tubantia.

Volgend seizoen is Van Leeuwen niet meer werkzaam in de Grolsch Veste. "Ik vind het moedig dat Paul van der Kraan (algemeen directeur Twente, red.) het heeft gedurfd om Van Leeuwen weg te sturen. Want bij een bepaald deel van de achterban leeft nog steeds het idee dat hij goed werk heeft geleverd. Naar mijn idee is dat aantoonbaar niet het geval."

Nieuwenhuis stelt dat data-analyse een belangrijk hulpmiddel kan zijn. "Je kunt er de hele markt van eventueel geschikte spelers mee in beeld brengen. Als je, zoals Ted, op de traditionele manier werkt - met een netwerk van scouts en makelaars - zie je hoogstens een kwart van die markt. In Nederland zijn AZ, Ajax, Feyenoord, PSV en FC Groningen het verste met data-analyse."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws