Sparta baalt van NEC-transfer: Wij hadden graag langer doorgegaan

Sparta baalt van NEC-transfer: "Wij hadden graag langer doorgegaan"

15-06-2020 15:40 Laatste update: 15:49
17

NEC Nijmegen heeft Elayis Tavsan weggeplukt bij Sparta Rotterdam. De negentienjarige aanvaller wordt gezien als de opvolger van Anthony Musaba, die op het punt staat om een contract bij AS Monaco te tekenen.

Tavsan heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract met de optie op nog een seizoen. Sparta baalt van het vertrek van het talent. "Wij hadden graag langer doorgegaan met Elayis en wilden graag zijn contract verlengen", zegt directeur betaald voetbal Henk van Stee. "Hier kwamen we niet uit omdat de gevraagde voorwaarden ons niet pasten. Vervolgens maak je een sportieve afweging om de te ontvangen transfersom te gaan investeren en zo de kans op het behalen van de sportieve doelstelling voor het aankomende seizoen te vergroten."

Op de website van NEC laat Tavsan, die vorig seizoe werd verhuurd aan Telstar, weten blij te zijn met zijn stap. "De afgelopen tijd voelde ik dat ik toe was aan een nieuwe stap in mijn carrière. Toen NEC zich meldde en we verschillende gesprekken voerden, wilde ik de stap naar deze mooie club graag maken", aldus de jonge aanvaller. NEC-directeur Wilco van Schaik toont zich verheugd: "Hij is een speler met veel potentie en heeft zich vorig seizoen, bij Telstar onder Andries Jonker, enorm ontwikkeld. Elayis heeft een uitstekende techniek, snelheid, passeeractie en scorend vermogen. Dat zijn zeer belangrijke aspecten voor aanvallers."