FC Twente vangt bot en kan verder zoeken naar nieuwe coach: 'Ik blijf'

FC Twente vangt bot en kan verder zoeken naar nieuwe coach: 'Ik blijf'

15-06-2020 19:07
89

FC Twente hoeft niet te rekenen op de komst van Dick Lukkien. De trainer van FC Emmen reageert op het gerucht dat de club uit Enschede in hem mogelijk de nieuwe hoofdtrainer ziet voor komend seizoen.

Lukkien tekende een aantal weken terug nog een nieuw contract bij Emmen, waardoor hij tot medio 2023 vastligt aan De Oude Meerdijk. Twente benaderde de trainer vlak nadat hij zijn contract had verlengd. "Ik heb daarom aangegeven dat ik bij Emmen wilde blijven", geeft Lukkien in een korte reactie aan Voetbal International aan.

Lukkien staat al vanaf 2016 aan het roer bij Emmen. De club promoveerde onder zijn leiding van de Keuken Kampioen Divisie en wist zich vorig seizoen knap te handhaven op het hoogste niveau. 

Naast Lukkien heeft Twente ook contact gezocht met Ron Jans. De voormalig trainer van FC Cincinnati zit zonder club en wordt gezien als een goede optie om het stokje van de vertrokken Gonzalo García over te nemen. Eerder liepen de gesprekken met de Duitse trainer Alexander Zorniger al vast, nadat de nieuwe technisch directeur Jan Streuer aangaf liever een Nederlandse trainer te verwelkomen.