'AZ en Willem II starten eind augustus, verzoeken van AZ en FC Utrecht bij UEFA'

'AZ en Willem II starten eind augustus, verzoeken van AZ en FC Utrecht bij UEFA'

16-06-2020 06:57 Laatste update: 07:28
190

Woensdag moet duidelijk worden hoe het restant van het Europese seizoen 2019/2020 én de start van het seizoen 2020/2021 eruit moeten gaan zien. De UEFA belegt woensdag een vergadering en hoopt dan met nieuws naar buiten te komen.

De resterende Champions League- en Europa League-rondes worden in afgeslankte vorm afgewerkt, werd eerder al duidelijk. De Champions League-finale zou eigenlijk in Istanbul gespeeld worden, maar de Final 8 van het toernooi wordt verplaatst naar Lissabon, meldt De Telegraaf dinsdagochtend. De Europa League-eindfase verhuist van het Poolse Gdansk naar de Duitse speelsteden Frankfurt en Düsseldorf.

Europees seizoen 2020/2021
De afwikkeling van het Europese seizoen zal begin en medio augustus plaatsvinden. Aan het einde van diezelfde maand zouden de voorrondes op het nieuwe seizoen alweer moeten beginnen, stelt het Algemeen Dagblad. Ook dan zal er één wedstrijd per ronde gespeeld worden, in plaats van een heen- en terugwedstrijd.

AZ en Willem II moeten waarschijnlijk als eerste aan de bak in de Champions League- en Europa League-voorrondes. Of het kabinet dan toestemming geeft voor Europese wedstrijden in Nederland, moet nog blijken. Ook PSV speelt Europa League-voorrondes, maar stroomt in een later stadium in. Ajax start – mits de Champions League-winnaar van '19/'20 zich ook via de eigen competitie plaatst – in het hoofdtoernooi, net als Feyenoord in de Europa League. De groepsfases beginnen waarschijnlijk pas in oktober.

De Nederlandse invulling van de Europese plekken ligt overigens nog niet honderd procent vast. AZ hoopt volgens De Telegraaf nog steeds direct de Champions League in te mogen, in plaats van Ajax. Bekerfinalist FC Utrecht is bovendien al langere tijd bezig met het verkrijgen van een Europa League-ticket. Waarschijnlijk volgt er deze week nog een definitief UEFA-besluit over de verzoeken uit Alkmaar en Utrecht.