Veerman getipt door Veerman: Voor het geval Schaars geblesseerd zou raken

Veerman getipt door Veerman: "Voor het geval Schaars geblesseerd zou raken"

16-06-2020 08:28
14

Joey Veerman heeft zijn transfer van FC Volendam naar sc Heerenveen indirect te danken aan naamgenoot Henk Veerman. De 21-jarige middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap, maar werd in een eerder stadium al getipt bij de Friezen.

In de zomer van 2017 – na Veermans eerste profseizoen bij Volendam – speelde Het Andere Oranje een oefenwedstrijd tegen Heerenveen. "Toen speelde Henk bij Heerenveen. Schijnbaar zijn Stijn Schaars en Henk naar Gerry Hamstra (technisch manager, red.) toe gelopen. Dat ze mij moesten halen, voor het geval Schaars geblesseerd zou raken", vertelt hij in Radio Camataru.

Wedden

Meer odds

Heerenveen hapte niet toe, maar bleef Veerman in de gaten houden. Eind augustus 2019 was het zover: voor de middenvelder kwam dat als een grote verrassing. "Eigenlijk kwam Heerenveen voor mij ook uit het niets. 's Ochtends werd ik gebeld en 's avonds was het rond." Pas vlak van tevoren werd zijn naamgenoot – tegenwoordig uitkomend voor St. Pauli – ingelicht. "Henk wist het om 18.00 uur en om 19.00 uur tekende ik."