'Newcastle United werkt aan eerste stunt en trekt 135 miljoen euro uit'

'Newcastle United werkt aan eerste stunt en trekt 135 miljoen euro uit'

16-06-2020 10:19
75

Newcastle United wil Ciro Immobile naar de Premier League halen. De nieuwe eigenaren van de Engelse club zouden bereid zijn om 135 miljoen euro bruto te investeren in de komst van de dertigjarige aanvaller.

Dat meldt Gazzetta dello Sport. Newcastle wil Lazio overrompelen met een bod van 55 miljoen euro en heeft een contract voor vijf seizoenen klaarliggen voor Immobile. De Italiaan kan acht miljoen euro netto per jaar gaan verdienen, een kostenpost van tachtig miljoen euro bruto voor vijf seizoenen voor Newcastle United.

Eerst moet de overname van de Engelse club door een consortium uit Saudi-Arabië nog wel definitief afgerond worden. Bij groen licht krijgt Newcastle United een enorm transferbudget tot zijn beschikking. Namen als Kai Havertz, Philippe Coutinho, Donny van de Beek en Thiago Silva doen al de ronde bij de Premier League-club.

Immobile is dit seizoen in topvorm bij Lazio en scoorde 27 goals in 26 Serie A-wedstrijden. Hij speelde eerder voor Sevilla in Spanje en Borussia Dortmund in Duitsland.