'Bale moet topaankoop Newcastle United worden: Real vraagt minder dan 20 miljoen'

'Bale moet topaankoop Newcastle United worden: Real vraagt minder dan 20 miljoen'

Gepubliceerd: maandag 11 mei 2020 om 21:45ma 11-05-2020 om 21:45

Laatste update: maandag 11 mei 2020 om 22:00ma 11-05-2020 om 22:00

Newcastle United wil zijn ambities kracht bijzetten zodra de overname door de schatrijke Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman is afgerond. Gareth Bale moet de topaankoop worden van The Magpies, zo meldt Marca maandagavond.

Mauricio Pochettino, de beoogde nieuwe manager op St. James' Park, heeft reeds ingestemd met een transfer van de ster van Real Madrid. Wel moet Bale overtuigd worden van een overstap naar Newcastle. De dertigjarige Welshman was tot dusver bepaald niet happig op een vertrek bij de Koninklijke, mede vanwege zijn vorstelijke salaris van zeventien miljoen euro per jaar.

Bale hield zelfs lange tijd vol dat hij zijn tot medio 2022 lopende contract wil uitdienen in het Estadio Santiago Bernabéu, maar coach Zinedine Zidane gunt hem steeds minder speeltijd. Voordeel is bovendien dat hij zijn volledige honorarium kan behouden als hij de overstap maakt naar Newcastle, aangezien de Premier League-club straks zwemt in het geld.

Real Madrid zou het salaris van Bale dolgraag uit de boeken schrappen en zit absoluut niet hoog in de boom. Volgens Marca zal het transferbedrag zelfs niet boven de twintig miljoen euro uitkomen. Door zijn hoge inkomen lijkt Newcastle desondanks weinig concurrentie te krijgen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws