Politie legt onderzoek naar aanval op Van der Gijp stil: "Geen aanhoudingen"

16 juni 2020 om 15:55
Laatste update: 16 juni 2020 om 16:00

Het politieonderzoek naar de aanval op René van der Gijp is stilgelegd vanwege een gebrek aan aanknopingspunten. Dat laat een politiewoordvoerder weten aan Shownieuws.

Eind april werd Van der Gijp na een uitzending van Veronica Inside aangevallen bij zijn huis. De analist zat nog in zijn auto toen drie mannen met hamers op zijn voertuig begonnen in te slaan. "De schrikt je wel de tering, maar ik kon wegkomen door achteruit weg te rijden", zei Van der Gijp destijds bij Radio Veronica. "Ik heb er ramen inzitten waar je niet doorheen komt. Dat had de vorige eigenaar erin laten zetten, dat wist ik niet."

De politie laat nu weten dat het onderzoek naar de aanval is stilgelegd. "Er zijn helaas geen verdachten aangehouden. Bij nieuwe informatie wordt het onderzoek hervat, maar voor nu ligt het stil in verband met het ontbreken van aanknopingspunten", zegt een voorlichter van de politie Rotterdam.

Voor de aanval op Van der Gijp werd er al ingebroken bij de Veronica Inside-analist. "Ik ga ervan uit dat dit dezelfde groep was", zei hij daarover.

Lees meer over:

Deel via