Van der Gijp spreekt zich uit: 'Ze sloegen als idioten in op mijn auto'

1 mei om 18:52
Laatste update: 1 mei om 19:55

René van der Gijp heeft zich uitgesproken over het incident dat maandagavond bij zijn woning plaatsvond. De Veronica Inside-analist werd thuis belaagd door drie mannen, maar kon uiteindelijk opgelucht ademhalen.

Van der Gijp heeft tegenover Radio Veronica extra uitleg gegeven over het bericht dat eerder op de vrijdag in het Algemeen Dagblad verscheen. "Ik stond voor het hek, om het hek te openen. En opeens sprongen er drie gasten vanuit het niets voor mijn auto. En die begonnen als idioten met hamers op die auto in te slaan", aldus de VI-analist. "Je schrikt je wel de tering, maar ik kon nog achteruitrijden en wegkomen. Ik heb geen kogelvrij glas in mijn Mercedes zitten, maar het zijn ramen die je niet zomaar kapot krijgt. Wist ik zelf ook niet, hoor. Normaal heb je aan één klap voldoende, volgens mij."

Onlangs werd er al ingebroken in de woning van Van der Gijp. "Ik ga ervan uit dat dit dezelfde groep was", stelt hij. De analist heeft de politie ingeschakeld naar aanleiding van het incident. "Ze nemen het wel serieus. Als je één klap op je kop krijgt zoals zij op die ramen hadden gegeven, dan ben je dood. Dan moet ik heel eerlijk zeggen dat een whisky'tje wel helpt..."

"Lange tenen, korte lontjes"
Waarom de daders het op Van der Gijp voorzien hadden, durft hij niet te zeggen. De voormalig Oranje-international prijst zich echter gelukkig. "Het komt me wel rauw op mijn dak vallen, maar een verrassing is het nu ook weer niet", denkt hij. "Je bent bekend, je verdient een aardig salaris, je rijdt in een mooie auto, je hebt een mening... Dan zijn er heel veel mensen die dat niet kunnen accepteren en dit flikken. Ik heb zó vaak tegen mensen gezegd: dat ons drieën (Van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee, red.) nog niets is overkomen, vind ik een wonder. Lange tenen, korte lontjes..."

Vrijdagavond is Van der Gijp weer te zien bij Veronica Inside. Wim Kieft schuift dan ook aan bij Derksen en Genee.

Lees meer over:

Deel via