Huntelaar ontfermt zich over talentvol Ajax-duo: 'Dat heeft Erik aangegeven'

Huntelaar ontfermt zich over talentvol Ajax-duo: 'Dat heeft Erik aangegeven'

16-06-2020 19:14
45

Klaas-Jan Huntelaar erkent dat er interesse was van andere clubs, maar de spits besloot vrij snel dat hij zijn loopbaan wilde voortzetten bij Ajax. Ook stoppen was voor hem nog geen optie.

"Het was natuurlijk een rare situatie met het seizoen dat in één keer was afgelopen. Dan heb je wel tijd om na te denken en dingen te bespreken thuis", vertelt Huntelaar aan Ajax TV. "Daar kwam wel uit dat ik mij nog goed voel en door wilde gaan. Er waren wel wat clubs die interesse toonde, maar uiteindelijk wist ik wel wat ik het liefst wilde. Dat is bij Ajax voetballen."

Wedden

Meer odds

"Er zijn wel een paar clubs waar ik een verleden heb en waar ik dus ook wel wat mee heb", doelt de 76-voudig international op sc Heerenveen en De Graafschap. "Maar voor mij was het wel duidelijk." Hoewel hij in augustus 37 jaar wordt, was stoppen geen optie. "Ik heb over alles wel nagedacht. Maar als je over stoppen nadenkt, dan denk je ook aan waarom je begonnen bent. Dat plezier, dat enthousiasme en het mooie om iets met elkaar te bereiken wil je zo lang mogelijk doen. Ik voel me goed en denk nog steeds van waarde te kunnen zijn voor Ajax. Dat wil ik laten zien."

Huntelaar onderschrijft echter dat zijn rol is veranderd. De goalgetter zal zich meer gaan ontfermen over talenten als Lassina Traoré en Brian Brobbey. "Erik, de trainer, heeft aangegeven dat hij het leuk vindt dat ik er bij blijf en mijn rol ga pakken naar andere jongens toe, vooral naar talenten als Traoré en Brobbey." Zijn eerste tip: "De gretigheid om niet tevreden te zijn met één goal, maar om proberen die tweede te maken."