Almere City slaat toe bij Borussia Dortmund: Deze club wil naar de Eredivisie

Almere City slaat toe bij Borussia Dortmund: "Deze club wil naar de Eredivisie"

17-06-2020 10:57
125

Almere City heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. Steve Tunga (23) komt transfervrij over van Borussia Dortmund, waar hij in het tweede elftal speelde.

Tunga tekent een contract voor twee seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie. De controlerende middenvelder kwam via VfL Bochum, RW Oberhausen en SG Wattenscheid 09 vorig jaar terecht bij Dortmund. Afgelopen seizoen speede hij achttien wedstrijden in de beloftenploeg van de Duitse topclub.

"Ik heb een fantastische periode gehad bij Borussia Dortmund, maar nu is het tijd voor nieuwe stap", reageert Tunga. "Het plan en de visie van Almere City FC spreken mij enorm aan. Deze club wil naar de Eredivisie en ik ga er alles aan doen om dat doel met mijn ploeggenoten te verwezenlijken. Ik kan niet wachten om hier aan de slag te gaan."

Teun Jacobs, technisch manager van Almere City, is blij met de komst van Tunga. "Hij legt veel dynamiek en intensiteit in zijn spel. Die intensiteit zie je terug tijdens wedstrijden, maar ook tijdens trainingen. Hij bezit daarmee de drive die we graag in de selectie zien."

Almere City versterkte zich deze zomer al met Ryan Koolwijk (AS Trencin), Michael Woud (Willem II), Oussama Bouyaghlafen (FC Den Bosch) en Thibaut Lesquoy (Düdelingen).