Ajax reageert verheugd: Amsterdamse talenten kunnen Youth League nog winnen

Ajax reageert verheugd: Amsterdamse talenten kunnen Youth League nog winnen

17-06-2020 17:28 Laatste update: 17:46
39

Ajax is verheugd met het nieuws dat de UEFA Youth League tóch wordt uitgespeeld. De UEFA maakte woensdag bekend dat de 'mini-Champions League' tussen 16 en 25 augustus in zijn geheel wordt afgewerkt in Nyon.

Net voordat Ajax O19 op 17 maart in actie zou komen tegen FC Midtjylland in de kwartfinale, gooide het coronavirus roet in het eten. De ploeg van coach John Heitinga speelt het inhaalduel met de Denen op 18 of 19 augustus. Bij winst staan de Amsterdammers vier dagen later in de halve finale tegenover Dinamo Zagreb of Benfica. De eindstrijd is op 25 augustus.

Wedden

Meer odds

"Wij zijn als club heel erg blij dat we deze wedstrijd mogen spelen. Het is toch een wedstrijd op het hoogste podium en onze spelers hebben dit nodig", zegt Saïd Ouaali, hoofd jeugdopleiding van Ajax. "Al onze spelers die in maart in de selectie zaten, komen ook dan in aanmerking om mee te doen. Zoals altijd zullen we tegen die tijd kijken welk individu deze wedstrijd nodig heeft. Dan wordt er een team samengesteld die Ajax moet vertegenwoordigen op dit podium. De spelers zullen voortkomen uit de bovenbouw en Jong Ajax."

De Amsterdamse talenten rekenden in de achtste finales na strafschoppen af met Atlético Madrid. Toen was een hoofdrol weggelegd voor doelman Daan Reiziger. Ook spelers als Sontje Hansen, Naci Ünüvar, Quinten Timber en Kenneth Taylor waren van de partij. De ploeg van Heitinga start begin augustus met de voorbereiding, die daardoor wel aan de korte kant is.